ContactT 0875-451170
E info@advisor-coach.nl

Hoe word ik een ZZP’er?

Als je ZZP’er wilt worden dan is het belangrijk dat je wilt ondernemen. Je gaat een eigen bedrijf opzetten, je hebt misschien al een idee of wat inspiratie opgedaan, maar nu wordt het tijd om stappen te zetten. Je gaat je allereerst inschrijven bij de Kamer van Koophandel en dan krijg je een nummer, zij meldt je vaak ook meteen aan bij de Belastingdienst en hier krijg je dan vanzelf de papieren van thuisgestuurd. Bij sommige diensten word je vrijgesteld van BTW, maar dit zal de Belastingdienst je laten weten. Je bedrijfsnaam is het tweede aspect wat van belang is, je wilt een originele naam zodat mensen je herkennen. Kijk daarom goed naar wat je aan wilt bieden en probeer een zo origineel mogelijke naam te bedenken, denk aan afkortingen, woorden die hiervan zijn afgeleid en dergelijke, zodat je naam niet elders al is gebruikt. Het is handig als de naam goed in het gehoor ligt, pakkend is en gemakkelijk te onthouden. De Kamer van Koophandel zal ook controleren of je naam origineel is.

Voordelen ZZP’er zijn

Er zijn een groot aantal voordelen als je ZZP’er bent. Je bent namelijk erg vrij, je kunt je eigen werktijden indelen en je bent eigen baas. Soms is de markt zo groot en dan kun je ja zeggen tegen de opdrachten waarbij je denkt die wil ik doen en anderen laat je aan je voorbij gaan. Wanneer de markt groot genoeg is heb je die vrijheid. Je kunt ook in de zomer vroeg op de dag beginnen en laat in de avond alles afmaken. Dat is het voordeel dat je hebt en eigen werktijden zijn dan ideaal, je bent je eigen baas en je hebt ook fiscale voordelen wanneer je ZZP’er bent. Je krijgt namelijk zelfstandigen aftrek en je hebt geen werknemerpremies voor de sociale zekerheid. Je houdt dus veel geld over en je doet de dingen die je leuk vindt dus start je eigen onderneming als je daar zin in hebt. Je hebt natuurlijk wel een aantal vaardigheden nodig: doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid, initiatief nemen, een leider zijn voor jezelf en je moet structuur hebben.

Een planning maken is van groot belang zodat je alles op tijd aan kunt leveren en denk ook aan de administratie. Je moet facturen maken en er voor zorgen dat alles per maand of per kwartaal verantwoord kan worden aan de Belastingdienst. Dit zou je eventueel uit kunnen besteden aan een boekhouder wanneer je je liever bezig houdt met andere dingen binnen het bedrijf, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen specialiteit.

Terug naar overzicht
Teamcoaching
Interim management
Online marketing coach
Begeleiding ondernemerschap
Begeleiding startende ondernemers
Coaching op maat
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Netwerk organisaties
Directie coaching

Groot nationaal netwerk

Altijd een 1ste oriënterend adviesgesprek, gratis en vrijblijvend

Binnen 8 werkuren reactie, bel, app of gebruik
ons contact formulier / email ons

Klanten waar we trots op zijn