Blog

Zorg voor een prettig afscheid van uw werknemer(s)

Bedrijven en organisaties krijgen er bijna dagelijks mee te maken: het ontslaan van werknemers. Al is het maar de gedachte dat u misschien iemand moet laten gaan. In veel gevallen moet u als werkgever een ontslagpremie betalen aan de werknemer die u moet/ wilt laten gaan. Maar het komt vooral neer op de volgende vraag: Hoe sluit u het einde van een samenwerking met uw werknemer zo goed mogelijk af?

Voor een goede afsluiting en een prettig afscheid is de manier waarop u de werknemer het slechte nieuws vertelt uitermate belangrijk. Dit bepaalt namelijk in de meeste (zo niet alle) gevallen de reactie van de (ontslagen) werknemer. Echter zijn er ook andere mogelijkheden die u kunt aanbieden als werkgever aan uw werknemer om het afscheid zo prettig mogelijk te maken (en zodoende een goed imago voor zowel uzelf als het bedrijf te creëren). Een goede mogelijkheid die u als werkgever kunt aanbieden is een outplacementtraject. Hier kan de werknemer mee instemmen of toch kiezen voor de ontslagpremie. Maar wat is een outplacementtraject precies?

Een outplacementtraject wordt ten allen tijden uitgevoerd door een outplacementbureau. Bij outplacement komen u en de werknemer overeen dat de werknemer (in sommige gevallen betaald) op zoek gaat naar een nieuwe baan en dat hij of zij niet meer zal terugkeren op hun oude werkplek. U kunt als werkgever ervoor kiezen om een bepaald termijn vast te stellen waarin de werknemer een nieuwe baan gevonden moet hebben, echter moet. Lukt dit de werknemer niet, dan volgt er alsnog ontslag.

U kunt outplacement aanbieden aan de werknemers die u moet/ wilt laten gaan in geval van een onoplosbaar arbeidsconflict, reorganisatie binnen het bedrijf en indien een werknemer vastloopt in hun carrière. Echter hoeft u outplacement alleen aan te bieden aan werknemer die onvrijwillig (dus door u toedoen) moeten vertrekken. Werknemers die vrijwillig ontslag nemen, hoeft u dus geen outplacementtraject aan te bieden.

Voor meer informatie over outplacementbureaus of indien u een outplacementbureau wilt inschakelen dat het beste bij uw wensen en behoeften past, kunt u terecht op loopbaannederland.nl.